Filé s parmazánem v rajčatové omáčce
Filé s parmazánem a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 4 filety z tresky
- 8 stroužků česneku
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžičky tymiánu
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- šťáva z poloviny citronu
- 5 lžic oleje
- 1 plechovka loupaných rajčat
- sůl
- pepř
35 minut
Postup přípravy
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Strouhanku, parmazán, tymián, olej a citronovou šťávu dobře promícháme, aby vznikla hustá kašička. Filé osušíme, osolíme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi na rozehřátém oleji filé z obou stran opečeme. Přendáme na talíř a uchováme v teple. Do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme ho. Pak přidáme nasekaná rajčata z konzervy a promícháme. Na rajčata položíme porce filé a pod pokličkou společně 10 minut podusíme.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen se zeleninovým salátem.