Babiččina poctivá cibulačka
Babiččina poctivá cibulačka
Suroviny
· 800 ml vývaru z kostí
· 4 cibule
· 3 vejce
· 2 krajíce chleba
· 4 lžíce oleje
· 1 lžíce másla
· 1 lžíce petrželové nati (nasekané)
· sůl
· pepř
· kmín (drcený)
· 1 jarní cibulka (na ozdobení)
Postup přípravy
Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo.
Základ zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Potom stáhneme plamen na minimum, vmícháme do polévky rozšlehaná vejce a za občasného promíchání je necháme srazit.
Chléb nakrájíme na kostičky, které rovnoměrně osmažíme na zbylém rozpáleném oleji.
Polévku dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Rozdělíme ji do šálků a ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami usmaženého chleba.
doba přípravy: 35 minut
Přejeme dobrou chuť