Sangria z bílého vína
26. 10. 2010
Sangria z bílého vína
Potřebujeme:
750 ml polosuchého bílého vína
500 ml ananasového džusu
1 ananas
1 meloun
1 poleranč
2 jablka
led
Víno a džus nalijeme do velké mísy nebo hrnce, promícháme a necháme v lednici vychladit. Mezitím omyjeme a oloupeme veškeré ovoce kromě jablek, která můžeme použít i se slupkou, pouze důkladně omytá. Vše nakrájíme na malé kostičky, jádřince z jablek, prostředek z ananasu a jadárka z pomeranče odstraníme.
Na kostičky nakrájené ovoce přidáme do směsi vína a džusu, promícháme a společně necháme ještě několik hodit v chladu uležet, aby se chutě pěkně smíchaly. Před podáváním nasypeme do sklenic pár kostek ledu a naběračkou z mísy nalijeme nápoj tak, abychom do každé sklenice nabrali i několik kousků ovoce. Případně můžeme nápoj před samotným podáváním z mísy přelít do velkého džbánu. Podáváme s brčkem.
Sklenice můžeme také různě ozdobit, například lístky máty, rozkrojeným plátkem čerstvého ovoce atd. Nechte si chutnat!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář