Houbový závin z čerstvých hříbků
Byli jste na houbách? Zkuste něco zajímavějšího, než smaženici :-)
Houbový závin z čerstvých hříbků
Suroviny:
- 400 g čerstvých hříbků
- 25 g másla
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 vejcenasekaná pažitka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 400 g listového těsta
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- sezamová semínka
Postup:
Máslo rozehřejeme na pánvi, česnek oloupeme, nakrájíme na plátky,
cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a společně s česnekem orestujeme na
rozpáleném másle. Houby nakrájíme na plátky a přidáme je do pánve asi
po 5 minutách. Společně podusíme asi 10 - 15 minut. Potom pánev
odstavíme ze zdroje tepla a do směsi vmícháme smetanu, 2 celá vejce,
pažitku a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a
necháme chvíli bokem.
Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na
velký plát silní asi tři milimetry. Prostředkem každého plátu těsta
nasypeme pruh ze strouhanky a na něj dáme pruh houbové směsi. Těsto z
každé strany přeložíme přes náplň a na koncích vzniklého závinu těsto
přeložíme dospod, abychom závin uzavřeli. Troubu rozpálíme na 200 °C,
záviny potřeme trochou rozšlehaného vejce, posypeme sezamovými semínky,
dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 20 - 25 minut.
Dobrou chuť ;-)